Home > Service & Beheer > Netwerken > Netwerkmetingen & Meting RF Signalen

Netwerkmetingen & Meting RF Signalen

Een goed draadloos netwerk is tegenwoordig een vereiste. Toch ervaren vele organisaties problemen met het bereik of de dekking van hun netwerk. Bij bijvoorbeeld dekkings-, interferentie-, of bandbreedteproblemen geeft een netwerkmeting vaak uitsluiting over het probleem, waardoor uw netwerk gericht geoptimaliseerd kan worden.


Koning & Hartman en RadioAccess beschikken over alle kennis en techniek om uw netwerk en eventuele netwerkproblemen op een duidelijke manier inzichtelijk te maken.

Download onze brochure met daarin alle mogelijkheden op het gebied van netwerkmetingen.

 De netwerkmetingen van Koning & Hartman maken het mogelijk een telecommunicatienetwerk tot in detail in kaart te brengen. Koning & Hartman Network Services werkt onafhankelijk en kan zowel het macronetwerk buiten meten d.m.v. een outdoormeting, als ook specifieke indoor network metingen door te pinpointen op de plattegrond van een gebouw of terrein.

Koning & Hartman heeft alle kennis en techniek in huis om uw netwerk(en) in kaart te brengen met een duidelijk rapport of, in het geval van netwerkproblemen, een uitgebreide roadmap tot een technisch waterdichte oplossing. Ons doel is een kwalitatief hoogwaardig netwerk realiseren, door uit te gaan van de beste oplossing in uw specifieke situatie.


Welke metingen biedt Koning & Hartman aan?
U kunt bij ons terecht voor zowel Coverage Metingen als RF-metingen. 

Een Coverage Meting is een dekkingsmeting waarbij het meetresultaat is gekoppeld aan de locatie.

Denk aan meting van signaalniveau, -kwaliteit, zoals:
• 2G (GSM), 3G (UMTS), 4G (LTE)
• TETRA (C2000, Astrid)
• WiFi
• Portofonie
• FM
• DVB / DAB


Een Radio Frequency (RF)-meting biedt meerdere voordelen:
• Uitvoeren van metingen n.a.v. klantvraag, denk aan storing zoeken en metingen op maat.
• Simulatie oplossing als uitkomst van meetresultaten, bepalen juiste plaats opstelpunten.
• Meting aan netwerkcomponenten, check werking of meting specificaties.
Maak de beste keuze voor componenten op basis van meetfeiten, reparatie is ook mogelijk.
• Veldsterktemetingen (EMF), het stralingsniveau vastleggen vanuit Safety Health en Evironment gedachte. Voldoen de niveaus aan de in Nederland gehanteerde ICNIRP norm en wordt uw klant niet in gevaar gebracht?


Enorm scala aan instrumenten
Er wordt gebruik gemaakt van de meetinstrumenten vanuit de Koning & Hartman organisatie. Zo wordt desgewenst gebruik gemaakt van het Rohde & Schwarz ROMES meetsysteem, welke gelijktijdig een aantal technieken kan vastleggen. Ook een separaat GSM-meetsysteem, 3G-meetsysteem,  meetantennes en portable spectrumanalyzers horen tot het enorme scala aan meetinstrumenten wat ter beschikking staat. 


Rapport en aanbeveling
Na de meting ontvangt de klant een uitgewerkte rapportage ten aanzien van de bevindingen van de technicus met daarin een aanbeveling en desgewenst de roadmap tot een oplossing. Bent u op zoek naar een gedegen technische analyse van uw netwerk? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

 

Uw aanvraag is verzondenMet vriendelijke groet,

Koning & HartmanMeer weten over Koning & Hartman Network Services?

Bel ons !
BEL: +32 (0)2 257 02 00

Case Study: Indoor dekking voor diverse locaties Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA) huisvest haar faculteiten over een groot aantal locaties in en rondom Amsterdam. Of het nu gaat om de technische dienst, de studenten of de professoren; alle medewerkers en studenten moeten op al die locaties probleemloos kunnen werken en studeren. Dit alles valt of staat in eerste instantie met een goede infrastructuur voor mobiele connectiviteit. Het WiFi-netwerk van de UvA is uitstekend, maar op het gebied van mobiele dekking zijn binnen de diverse locaties een aantal problemen. Om deze problemen op te lossen heeft de UvA Koning & Hartman gevraagd om in samen met haar provider een technisch goede en financieel haalbare oplossing te verzorgen. Meer info