Deze website van Koning & Hartman maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Klik hier voor meer informatie.
IK GA AKKOORD

Predictive maintenance

Minder productiestoringen, kortere en minder dure onderhoudsbeurten, een kleinere voorraad wisselstukken,… Het zijn maar enkele voordelen van predictive maintenance die u flink wat geld zullen opbrengen. Koning & Hartman maakt gebruik van ICONICS-software om deze meerwaarde voor u te realiseren.

FDD-technologie verlaagt de kosten en verbetert de operationele efficiëntie. Met behulp van een standaardbibliotheek met foutregels die u kunt aanpassen aan uw organisatie voorspelt u uitval van apparatuur en adviseert u werknemers over preventieve maatregelen. Vóór de opkomst van FDD-softwareoplossingen vertrouwden veel organisaties op institutionele kennis om hun grote verscheidenheid aan apparatuur te repareren of te onderhouden. Alle kennis over de talrijke symptomen, oorzaken en aanbevolen acties bestond alleen in de hoofden van senior onderhoudsingenieurs of, in het beste geval, in een gedrukt of elektronisch archief. Dankzij de ontwikkeling van FDD-technologie zit deze informatie in algoritmes die u helpen om van correctief "break / fix" onderhoud over te stappen op moderner, kosteneffectiever voorspellend onderhoud.

Fault Detection and Diagnostics (FDD)

ICONICS FDD-tools gebruiken een geavanceerde Fault Rules Engine die de foutkans en alle bijbehorende kosten berekent. Ze besparen gebruikers configuratietijd door integratie eenvoudiger, sneller en intuïtiever te maken. ICONICS FDD-tools kunnen worden geïntegreerd met de meest populaire BAS, SCADA, PLC en andere systemen die worden gebruikt om apparatuurcondities te bewaken.

Koning & Hartman heeft een ruime expertise in data-integratie, connectivity en smart solutions. Wij luisteren naar uw verhaal en uw behoeften en bedenken samen met u slimme oplossingen.

Overall Equipment Effectiveness (OEE)

In algemene termen: OEE kwantificeert de mate waarin een productie-unit presteert, in relatie tot zijn capaciteit tijdens de periodes dat de unit in bedrijf moet zijn. OEE wordt dus gebruikt om te evalueren hoe effectief een onderdeel van het proces is.

OEE bestaat uit:

  • Availability: ook wel genoemd ‘Uptime’. Ratio tussen geplande en daadwerkelijke tijd in bedrijf.
  • Performance: ratio tussen werkelijke en geplande hoeveelheid verwerkte producten per tijdseenheid.
  • Kwaliteit: ratio tussen goedgekeurde en afgekeurde producten.

Stilstanden, alarmen en events

Informatie over stilstanden, alarmen en events vormen de basis voor de berekening van de KPI’s kwaliteit en efficiëntie. Registratie van deze informatie is niet alleen belangrijk om de OEE te berekenen maar ligt ook ten grondslag aan de opstart van verbetertrajecten. Denkt u hierbij aan een top tien van stilstanden of alarmen.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Ga naar ons contactformulier!