Deze website van Koning & Hartman maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Klik hier voor meer informatie.
IK GA AKKOORD

Referentie

Proximus verruimt en verlengt de samenwerking met Koning & Hartman

Na de reeks dodelijke aanslagen in Parijs in 2015 lanceerde de Belgische regering 18 maatregelen om terrorisme te bestrijden. Een van deze maatregelen is de ontwikkeling van een landelijk cameraschild. Proximus tekende met Koning & Hartman een raamovereenkomst om samen aan dit project te werken.

ANPR voor veiligheid

Al sinds 2013 installeert het Agentschap Wegen en Verkeer in Vlaanderen ANPR-installaties waarvoor Koning & Hartman PoE-switches levert. Automatic Number Plate Recognition (ANPR) is slimme technologie die met optische leesapparatuur kentekenplaten leest en deze informatie doorstuurt naar een centrale databank. Alle gegevens kunnen geautomatiseerd gedeeld worden met andere centrale systemen in bijvoorbeeld politiekantoren. Met behulp van de grote hoeveelheid aan gegevens over voertuigen en omgevingsfactoren en de hoge mate van connectivity brengt het systeem de verkeersstromen in kaart en speelt daarmee een grote rol in de verkeersanalyse, het bijsturen van het verkeersbeleid en de handhaving van o.a. trajectcontroles.

Daarnaast bevorderen ANPR-camera’s de veiligheid van de bewoners in steden en gemeenten. Diefstallen, drugstrafiek en zware criminaliteit worden met behulp van de ANPR-data sneller opgelost.

Na de aanslagen in Parijs besloot men deze slimme technologie in te zetten om een landelijk cameraschild in België uit te rollen. Proximus, dat de opdracht uitvoert voor de Federale Politie, koos Koning & Hartman als bevoorrechte partner in een langdurige samenwerking en sloot een raamovereenkomst voor de levering van diensten en goederen.

Een door Koning & Hartman ontworpen en op maat gemaakte DIN-rail-pc doet dienst als datagateway en stelt de technische dienst van Proximus in staat om op afstand vanuit een centraal punt contact te leggen. Men kan gegevens van een specifieke installatie uitlezen, actie ondernemen en zelfs updates uitvoeren naar een onderliggend netwerk van sensoren, camera's, omvormers,… allemaal via PoE-technologie.

Een betrouwbare partner

De samenwerking met Koning & Hartman levert Proximus heel wat voordelen:

 • Een uniforme oplossing binnen een raamcontract voor onbepaalde tijd.
 • Sets van onderdelen worden aangeleverd per projectinstallatie.
 • Verregaande logistieke dienstverlening, wekelijkse zendingen.
 • Goederen worden identiek aangeboden en gegarandeerd voor 5 jaar of langer.
 • Producten op maat volgens de wensen van Proximus.
 • Levering van een totaalpakket aan goederen, afgestemd op elke installatie en elk project.

Meer info?

Bent u ook op zoek naar een slimme oplossing of advies voor uw installaties? Koning & Hartman is gespecialiseerd in projecten voor Building & Infrastructure. Wij adviseren, leveren en implementeren oplossingen die connectiviteit en inzicht bieden in uw installaties.

Wij bieden zowel remote installaties (hardware en software) als centrale backoffice en dashboarding aan met standaardproducten die we volledig afstemmen op uw wensen en uw project.

Koning & Hartman levert meer:

 • Persoonlijk advies
 • Standaardhardware en software van gerenommeerde leveranciers
 • Oplossingen op maat voor smart buildings
 • Technologisch inzicht
 • Service en support

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Ga naar ons contactformulier of neem contact op met Kjell De Clercq: