Building & Infra
Draaideur of Smart entry?

Ziet u deze draaideur? Wellicht heeft u er ook zo een aan de hoofdingang van uw bedrijfsgebouw. Met een badgesysteem voor toegangscontrole. In het bedrijfsgebouw heeft u een verwarmingssysteem, airconditioning en verlichting. En al die systemen kosten stuk voor stuk geld aan onderhoud en energie.

Daarom kijken wij bij Koning & Hartman graag wat verder. Wij zien meer dan een deur. Wij zien een smart entry. Wij zien de spin in het web van uw gebouwen en installaties. Wij zien de toegang tot een lagere energiefactuur en een comfortabeler bedrijfsgebouw voor bezoekers en medewerkers. Met onze kennis van connectiviteit, IoT en data-integratie maken wij van uw bedrijfsgebouw een slimme, zelfsturende installatie met een hogere vastgoedwaarde.

Smart entry, smart building, smart infrastructure. Smart is de technologie waarmee we de gebouwen van de toekomst vormgeven. Verzamel gegevens over uw gebouwen en installaties en verwerf de nodige inzichten om correctief, preventief en collaboratief onderhoud te optimaliseren en de veiligheid van iedereen in het gebouw te waarborgen. 

Stuur uw gebouw en uw technische installaties automatisch aan, koppel ze aan elkaar en gebruik data om meer omgevingscomfort te creëren voor uw werknemers en bezoekers. 

Gebruik slimme apparaten om het energieverbruik in uw gebouwen te controleren. Verlaag uw energiefactuur en CO2-uitstoot drastisch met smart technology en werk actief mee aan Horizon 2050, de doelstelling van de Europese Unie om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

In elke bedrijfsinfrastructuur zijn drie kernwoorden cruciaal: gebouw, mens en milieu.

Gebouw

Hoe creëert u met uw bedrijfsgebouw meerwaarde voor uw organisatie en voor uw klanten? Met onze kennis van uw business en van technologie willen wij u helpen om die meerwaarde te realiseren.

Elk gebouw leeft op het ritme van de mensen die zich erin bevinden. Toegangscontrole, tijdsregistratie, de temperatuur in het gebouw, verluchting en binnenklimaat, energieverbruik, verlichting… Het is er allemaal ten behoeve van de mensen in het gebouw. Hoe beter die parameters tegemoetkomen aan de behoeften van uw medewerkers en bezoekers, hoe comfortabeler en gelukkiger zij zich voelen. En een gelukkige werknemer is een productieve werknemer.

Inzicht in de werking van installaties van een gebouw leidt tot een beter beheer. Dat geldt voor elk gebouw, van kantoorgebouwen en scholen tot ziekenhuizen, shoppingcentra en andere openbare ruimtes. Connectivity, smart solutions en dashboards met duidelijke KPI’s zijn hiervoor de essentiële gereedschappen.

Smart technology is de sleutel tot het gebouw van de toekomst. Door gebouwen en installaties met elkaar en hun omgeving te connecteren en data te verzamelen, verwerft u inzichten, met een slimmer gebouw en efficiëntere bedrijfskritische processen als resultaat.

In een slim gebouw detecteren de sensoren, zenden ze alarmsignalen uit en sturen ze het onderhoud aan. Slimme gebouwen en hun installaties krijgen zo een langere levensduur en besparen op onderhouds- en energiekosten.

Een Building Operation Platform laat u toe data te verzamelen over uw gebouwen en installaties en de nodige inzichten te verwerven om correctief, preventief en collaboratief onderhoud te optimaliseren en de veiligheid van iedereen in het gebouw te waarborgen.

Met condition based monitoring stuurt u predictive maintenance aan en verhoogt u de betrouwbaarheid van al uw technische installaties, van HVAC-installaties tot de gebouwverlichting en de talrijke videoschermen.
 
Wij bouwen onze oplossingen met het ICONICS Intelligent Building Software, een hardware-onafhankelijk platform dat al uw gegevens digitaliseert, analyseert en visualiseert.

Benieuwd naar de oplossing die wij hebben voor uw bedrijf? Wilt u weten wat ICONICS voor uw organisatie kan betekenen?

Mens

De belangrijkste asset in elk bedrijf om meerwaarde te creëren is het menselijk kapitaal. Het zijn uw werknemers en bewoners en zij stellen steeds hogere eisen aan de gebouwen waarin ze vertoeven. Design, gezelligheid, luchtkwaliteit en licht, een comfortabele en constante temperatuur zijn parameters waarmee u toegevoegde waarde creëert voor de mens in uw gebouw en infrastructuur. Stem gebouwen en technische installaties af op de behoefte van de mens door van uw gebouw een slim gebouw te maken. Koppel gebouwen en installaties aan elkaar, verzamel data en stuur uw installaties automatisch aan. Ga nog een stap verder en laat medewerkers omgevingsfactoren aanpassen op maat van hun eigen behoefte op een bepaald moment in een bepaalde ruimte. Met één swipe of touch bepaalt ieder zo haar of zijn eigen comfort.

Welzijn is voor werknemers en bezoekers meer dan luchtkwaliteit en omgevingstemperatuur. Vinden bezoekers gemakkelijk een parkeerplaats? Is er plaats voor uw telewerkers? Of staan er net vaak bureaus leeg? Met data-integratie optimaliseert u het gebruik van de ruimtes in een gebouw, reduceert u de infrastructuurkost per persoon en kan uw rendement verhogen met 10%.

Veiligheid op de werkvloer is niet alleen in de productieafdeling belangrijk. Elke medewerker en bezoeker moet zich op elk moment veilig voelen in uw gebouwen. Denkt u bij veiligheid spontaan aan onder andere branddetectie, toegangscontrole en videobewaking? Het gaat veel verder dan dat.

Een digitale receptie met ANPR-camera’s, Identity and Access Management en een geautomatiseerd afleveringsproces voor pakketdiensten verhoogt niet alleen de veiligheid van uw onthaalmedewerkers. Het geeft hen en uw andere medewerkers meer tijd voor die gesprekken met uw klanten die er echt toe doen.

Wij bouwen onze oplossingen met ICONICS Intelligent Building Software, een hardware-onafhankelijk platform dat al uw gegevens digitaliseert, analyseert en visualiseert.

Milieu

Horizon 2050 is de doelstelling van de Europese Unie om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Circulair bouwen is de sleutel om als organisatie mee te werken aan die doelstelling. Met circulair bouwen en renoveren creëert u bovendien een grotere vastgoedwaarde. Voor Building & Infrastructure betekent dat onder andere CO2-emissies zo laag mogelijk houden, het energieverbruik verminderen en grondstoffen goed doordacht gebruiken.

Door de verschillende installaties in een gebouw via slimme apparaten te koppelen aan externe gegevens zoals buitentemperatuur, weersvoorspellingen, bezoekersaantallen, fluctuerende energieprijzen enz. kunt u uw energieverbruik in realtime monitoren en beperken. 

Zet u in op digitale transformatie en energietransitie dan evolueert uw vastgoed van kostenpost naar opbrengstenpost en creëert u meer waarde voor uw vastgoed. Met aandacht voor circulariteit gaat u nog een stap verder en creëert u waardebehoud voor uw vastgoed. Met smart solutions gericht op circulair bouwen doet u wat u kunt… en meer: u doet alles wat nodig is voor de toekomst.

Wij bouwen onze oplossingen met ICONICS Intelligent Building Software, een hardware-onafhankelijk platform dat al uw gegevens digitaliseert, analyseert en visualiseert. 

Wat doen wij voor u?

Persoonlijk 
advies
Standaard hardware en software van gerenommeerde leveranciers
Oplossingen
op maat voor smart buildings
Technologisch inzicht

Koning & Hartman heeft een ruime expertise in data-integratie, connectivity en smart solutions. Wij luisteren naar uw verhaal en uw behoeften en bedenken samen met u slimme oplossingen om de gebouwen en infrastructuur van u en uw klanten energie-efficiënter te maken en te transformeren tot een smart building. Samen creëren we zo vastgoed met een meerwaarde voor investeerders en huurders.

Wij bouwen onze oplossingen met ICONICS Intelligent Building Software, een hardware-onafhankelijk platform dat al uw gegevens digitaliseert, analyseert en visualiseert.

We maken dat het werkt, we leveren meer.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.
Ga naar ons contactformulier of neem contact op met Kjell de Clercq: